יום שני, 20 בפברואר 2012

כיצד נוכל להביא נוכחות להקשבה

אחד הנושאים העולים תכופות בסדנאות ההקשבה שאני מעביר בארגונים וחברות הוא הקושי של בעלי תפקידים להיות נוכחים באופן מלא בדבר אחד, מכיוון שעבודתם דורשת מהם לעסוק בריבוי משימות, פעמים רבות בלחץ של זמן ואם הם יקדישו את מלוא תשומת הלב רק לדבר אחד  - התפוקה שלהם תפחת.
"כאן בסדנה קל לי להיות נוכח באופן מלא אך זה לא החיים...בעבודה התנאים שונים והקצב אחר-איך אני יכול ליישם את ההקשבה המלאה הזאת ביומיום?"  משפט זה נשמע תדיר בסדנאות ההקשבה.
אז בואו ונראה מהם מרכיבי הנוכחות? יש שני תנאים מקדימים שאם נמלא אותם נוכל להיות נוכחים באופן מלא:

  • שים לב לכל מחשבה שאינה קשורה ל"כאן ועכשיו" והזז אותה הצידה- הסר אותה מתודעתך באופן פעיל
  • פנה את תשומת הלב המלאה למה שקורה ברגע הזה כאשר אתה בהקשבה החוצה-למילים הנאמרות לך, למה שעינך רואות ולכל יתר החושים הפונים החוצה - ובו זמנית היה בהקשבה פנימה - לתחושות לרגשות ליציבת הגוף ולדרך בה אתה מבטא עצמך.
כן... זה נשמע מורכב אך זה לא כל כך.  פשוט יש לתרגל זאת בתקשורת עם הזולת. אין כאן קיצורי דרך או נסים - כמו בכושר גופני יש אט אט שיפור והתקדמות וחשוב להמשיך ולתרגל. 
וכך - אם נחזור לסביבת העבודה העמוסה והמהירה - נפריד בין המשימות שלנו, נביא דירוג של מה חשוב יותר ומה פחות כאשר החשיבות הגדולה ביותר(בנושא זה) נתונה לדיבור והקשבה עם אנשים נוספים ורק אחר כך משימות שאני עושה לבד.
ובכל דיאלוג או ישיבת צוות ננסה להביא עצמנו לנוכחות מלאה עם הרגע הזה , עם מי שמדבר אלי או מי שמקשיב לי ואם תתאמו על כך אני מבטיח שתראו תוצאות.
"זה המקשיב - הוא זה שמקשיבים לו"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה